Despre noi Actorii Portofoliul Cronica Contact

A

c

t

o

r

i

i

Amatto Checiulescu
Amatto Checiulescu

“Unde artă nu e, nimic nu e” – iată un posibil motto-parafrază ce ar putea caracteriza energia, entuziasmul și pasiunea puse de fondatorul și regizorul acestui spectacol în slujba artei venerate de grecii antici, Teatrul. Complexitatea formației artistice a maestrului Checiulescu își are originile în teatrul liric pe care l-a servit cu profesionalism în perioada petrecută ca prim solist al Operei Naționale Române din București.

Îmbinarea muzicii cu dansul și gestul simbolic a deschis perspective artistului care nu s-a mulțumit doar cu “luminile rampei” ci a încercat și controversatul fotoliu al “dirijorului de spectacol”; coregrafie și regie, iată elementele concertate în activitatea-i artistică pe care a dus-o cu sine peste ocean. Amatto Checiulescu este un regizor cunoscut pe pământ canadian, oferind diasporei românești, dar și publicului canadian, mostre ale complexei sale capacități artistice, spectacole cărora Maestrul le semnează regia artistică și coregrafia: “Giselle” de A. Adam, “Lacul lebedelor” și “Frumoasa Adormită” de P. I. Ceaicovski, “Romeo și Julieta” de S. Prokofiev, “Caragiale de ieri și de azi”, “D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale sau “Take, Ianke și Cadîr” de V. I. Popa.

Alex Belchița Adrian Oțoiu Alice Rîmniceanu Amatto Checiulescu Andreea Diaconescu Andrei Zodian Călin Herțeg Camelia Dan Camil Coajă Dan Fâșie Dan Micu Ioana Belchița Iulia Cozma Lucian Fetilă Marina Rîmniceanu Mihai Cozma Mihaela Zamfir Nicolas Popescu Paula de Candia Rareș Bunea Relu Georgescu Stefan Lipoczi

Sus
Copyright © 2003-2014 Ars Nova Theatre - All rights reserved